Studenten BloeiLab presenteren oplossingen

Studenten BloeiLab presenteren oplossingen

Het excellentieprogramma van Bloem, groen en styling brengt mbo-studenten aan zet om de bloemenbranche te vernieuwen. Na een innovatietraject van een half jaar presenteerden de studenten van Helicon MBO Den Bosch op 30 juni hun productinnovaties aan ondernemers uit de sierteeltbranche.

BLOEI.LAB is een samenwerking tussen Helicon MBO Den Bosch en Concept Factory. BLOEI.LAB is bedoeld als springplank voor talentvolle studenten die zichzelf en de sierteeltsector opnieuw willen uitvinden. Helicon MBO Den Bosch heeft acht studenten de kans gegeven om zich buiten het reguliere onderwijsprogramma te ontwikkelen tot ware innovators. De bloemisten in opleiding zijn door Concept Factory en haar opdrachtgevers uitgedaagd met commerciële vraagstukken en hebben hun innovaties persoonlijk  gepresenteerd. 

Janny Meemelink, oprichter Concept Factory: "Met BLOEI.LAB wilden we de studenten laten ontdekken dat hun expertise ook heel waardevol is voor de bedrijven en organisaties in de periferie van de bloemenwinkel. Het verbaast ons altijd hoe verrast ze zijn van de omvang en diversiteit binnen onze sector en te ontdekken wat zij hiervoor kunnen betekenen. Het geeft hen een positief vertrouwen in de toekomst en in hun bloei-ambitie. Maar wederzijds geeft het ook onze opdrachtgevers verassende en creatieve inzichten voor toekomstig gebruik. Supermooi om deze brug te slaan. Daarom zijn wij heel blij met de voortzetting van dit excellentieprogramma in 2021. Waarbij wij in het bijzonder uitkijken naar de uitbreiding met de food-opleidingen binnen Helicon."

Eind juni hebben alle studenten de concepten gepresenteerd aan hun opdrachtgevers. Deelneemster Lieke van Leur ontwikkelde binnen het programma een modulaire sierpot voor buitenplanten. Naast het creatieve proces heeft zij geleerd om vanuit de klant te denken en durft ze dankzij het BLOEI.LAB haar eigen pad te lopen. 

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie