'Spanje en NL geen bedreiging voor elkaar'

'Spanje en NL geen bedreiging voor elkaar'

Tuinbouwland Spanje is geen bedreiging voor Nederland en tuinbouwland Nederland is ook geen bedreiging voor Spanje. Dat was de conclusie gisteren tijdens het radioprogramma Jungle Talks 2 Spain.

Jungle Talks en Paprika Tasty Radio maken elke donderdagmiddag gezamenlijk een live radioprogramma voor de tuinbouw, waarbij over grenzen worden gekeken. Elke week staat een ander land centraal en gisteren was het de beurt aan Spanje.

Ed Smit ging gisteren vanuit Costa Rica in gesprek met Nina Berendsen, Landbouwraad op de Nederlandse ambassade te Madrid (foto), tomatenteler Vincent Looije, Ton Olsthoorn, misschien wel de Nederlandse nestor in Spanje en Kris de Smet van Koppert Biological Systems. Vanuit hun eigen achtergrond spraken zij over Spanje als tuinbouwland, hun werk in dat land en de relatie met Nederland. Waarbij de eindconclusie was dat beide landen eigenlijk niets van elkaar te vrezen hebben.

Heb je niet kunnen luisteren gisteren, maar ben je wel benieuwd hoe zij tot die conclusie kwamen? Luister Jungle Talks 2 Spain dan terug via Spotify of Podbean.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie