Samenwerking Biobest en ecoation helpt telers

Samenwerking Biobest en ecoation helpt telers

Biobest Group NV en ecoation Innovative Solutions Inc., een Canadese ontwikkelaar van geautomatiseerd kasbeheer en technologieën voor het monitoren van gewasgezondheid, hebben in januari 2021 een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dankzij deze samenwerking kan Biobest aan telers binnen heel Europa de ecoation technologie aanbieden.

Deze ecoation technologie ondersteunt telers op vlak van IPM, oogstprognose en kwaliteitscontrole in de kas. Zo kan een teler de volledige IPM-workflow digitaliseren, inclusief scoutwaarnemingen. Ook genereert het platform real-time waarschuwingen voor het risico op plagen. De ecoation software biedt inzichten tot op een m˛ binnen de kas en vormt zo een essentieel hulpmiddel voor een snelle datacollectie en de nodige verdeling van kennis voor een tijdige optimalisatie van biologische bestrijdingsstrategieën.

Biobest vermarkt kwaliteitsvolle insecten en mijten voor biologische bestrijding alsook hommels voor bestuiving van bedekte teelten en zachtfruit in meer dan 70 landen wereldwijd. Als bekroonde speler op het gebied van IPM, onderscheidt Biobest zich door telers wereldwijd te voorzien van gepersonaliseerd technisch advies.

Dankzij het gezamenlijke doel van Biobest en ecoation om de opbrengst voor telers te optimaliseren aan de hand van een gericht IPM-programma, werd deze samenwerking opgezet. Biobest zal nu de ecoation OKO-machine kunnen aanbieden aan telers binnen heel Europa. De gedigitaliseerde IPM-workflow in combinatie met de expertise van Biobest rond biologische bestrijding zal telers verder helpen om hun IPM-programma verder te optimaliseren. De twee bedrijven zullen nauw samenwerken zodat telers optimaal kunnen genieten van de gecombineerde voordelen van de artificiële intelligentie en de ervaren Biobest adviseurs.

Enkele van de voornaamste voordelen van deze samenwerking:
1)    Grotere effectiviteit van jouw IPM-programma
Telers kunnen genieten van het vroeg identificeren van nieuwe IPM-risico's en optimalisatiemogelijkheden dankzij ecoation. Vervolgens kan de teler samen met de Biobest adviseur de strategie rond biocontrole bijsturen. "Telers kunnen samenwerken met Biobest wanneer ze de ecoation technologie gebruiken om hun plan van behandeling te optimaliseren. Zo genieten ze niet alleen van de besparingen die zo'n optimalisatie met zich meebrengt, maar ook van de andere voordelen die voortvloeien uit gezonde en gelukkige gewassen," zegt ecoation stichter en CEO, Dr. Saber Miresmailli. "De technische adviseurs van Biobest zijn experten op het vlak van IPM-programma's en het begeleiden van telers hierin. De mogelijkheid om deze expertise te combineren met de digitale scoutgegevens en observaties die ecoation met zich meebrengt zal optimalisatie nóg verder mogelijk maken. De gezamenlijke kracht van mens en machine vormt zo een krachtige combinatie om optimale IPM-programma's te creëren," voegt Jean-Marc Vandoorne, Biobest CEO, toe.

2)    Historische data van plagen en gewasgezondheid
Gedigitaliseerde scouting data ondersteunen de opbouw van een accurate database die historische gegevens rond gewasgezondheid bevat, gaande van plaagdruk tot ziekte-detectie. Dit alles geeft toegang tot overzichtelijke analyserapporten die hun nut bewijzen door bezoeken van Biobest adviseurs nog impactvoller te maken. "De voordelen van een uitgebreide database van scoutinggegevens in jouw kas is gelijkaardig aan het bezoeken van dezelfde dokter gedurende je hele levensloop," vertelt ecoation stichter en CEO, Dr. Saber Miresmailli. "Biobest adviseurs kunnen, dankzij de toegang tot de ecoation rapporten, de zorgen van het verleden blootleggen en gebruiken om nog betere adviezen te geven voor het oplossen van de huidige problemen in de kas."

3)    Meekijken in de kas
Zowel ecoation als Biobest zien een opportuniteit in de visualisatie van de toestand in de kas dankzij functionaliteiten zoals onder andere de "Virtual Walk". Hiermee kunnen telers Biobest adviseurs op elk moment laten meekijken in hun kas, tot op het niveau van de individuele plant. Op deze manier kunnen de Biobest adviseurs ook tussen bezoeken in de gewasgezondheid opvolgen en bezoeken voorbereiden om de contacten met telers optimaal te benutten.

"Wij streven elke dag naar het ontzorgen van onze klanten door hen producten van hoge kwaliteit te bieden om op die manier tot het beste IPM-advies te komen dat te vinden is in onze sector. De samenwerking met ecoation zal ons helpen deze strategie verder uit te werken en telers te ondersteunen met IPM-expertise zoals nooit tevoren," besluit Jean-Marc Vandoorne, Biobest CEO.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie