Samenwerken aan veiligheid rond veiling

17-12-2018    08:41   |    Goedemorgen

Royal FloraHolland, politie Den Haag/basisteam Westland, Veiligheidsregio Haaglanden en de gemeente Westland verstevigen hun samenwerking voor de veiligheid op en rond bedrijventerrein FloraHolland Naaldwijk.

De partijen ondertekenden hiertoe op 14 december een intentieverklaring. Zij gaan een pakket aan maatregelen opstellen conform het handboek Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De maatregelen zijn gericht op onder meer brandveiligheid, verkeersveiligheid, inbraak, overlast en ondermijnende criminaliteit.

In het Westlandse veiligheidsbeleid is publiek-private samenwerking rond veiligheid een belangrijk thema. “Veiligheid is niet iets van de politie, brandweer en gemeente alleen, maar van ons allemaal”, aldus burgemeester Van Ardenne-van der Hoeven. “Het mooie aan deze samenwerking is dat FloraHolland de eerst verantwoordelijke is en de andere partijen hun deskundigheid inbrengen. Dat is een goede formule om samen verder te komen.”

Parallel aan het KVO-traject is een gezamenlijke aanpak – ook met de gemeenten Katwijk en Aalsmeer - rond het thema onzichtbare criminaliteit (ondermijning) op veilingterreinen in voorbereiding. Hiervoor wordt vanuit het Rijk een financiële bijdrage verwacht.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Jetzt geht's los...

In heel Nederland komen vandaag fikse buien met onweer voor. Op verschillende plaatsen in het land braken vanochtend al branden uit door...

Instagram: Terug naar 1920

Wim Peters Kwekerijen laat vol trots op Instagram weten al meer dan honderd jaar een familiebedrijf te zijn. Dat wordt bewezen met een foto...