Royal Van Zanten breidt uit in Oeganda

23-01-2019    16:22   |    Goedemorgen

Wegens groeiende vraag naar de chrysantensoorten van Royal Van Zanten worden op dit moment twee kassen bijgebouwd met een totale oppervlakte van 22.116 m2 in Mukono, Oeganda. Hiernaast wordt een Teeltspecialist aangetrokken om kwaliteit van stekproductie te borgen en initiatieven m.b.t. duurzame teelt te ontplooien. Naar verwachting zullen er jaarrond 100 nieuwe teeltmedewerkers worden ingezet om aan de vraag te voldoen.

'Naast de geplande centralisatie van veredeling- en vermeerdering in Colombia bij Colibri dit jaar, is dit een nieuwe stap en investering die we zetten om aan de groeiende vraag naar onze bloemen te voldoen', vertelt Dik van Alphen, Manager Productie bij Royal Van Zanten. 'Onder andere onze troschrysant Chic® zit behoorlijk in de lift en we verwachten dat deze groei zal gaan doorzetten. In week 12 zullen we volledig in productie gaan.' 

Het maatschappelijke en groene hart in de praktijk
Veredelingsbedrijf Royal Van Zanten is in Oeganda toonaangevend op het gebied van human capital. Met de Zilveren Award voor Exportbedrijven in 2018 en een breed scala aan sociale voorzieningen is de werkgever een belangrijke pilaar voor de Oegandese samenleving in de regio’s van de productielocaties. Naast een eerlijk inkomen – die in de praktijk als inspiratie dient voor andere werkgevers – investeert de organisatie in gezondheidszorg, vervoer en scholing voor zijn werknemers. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hallo(ween)!

Het is weer tijd voor pompoenen, niet in de laatste plaats vanwege Halloween. En dus pakken sommige mensen...