Proplant sterk tegen wortelproblemen sierteelt

28-02-2020    10:08   |    Goedemorgen

Met het wegvallen van de actieve stof fenamidone is de sierteeltsector op zoek naar een ander middel voor de bestrijding van Pythium en Phytophthora. Jesper Tas Crop Manager bij UPL wijst op de mogelijkheden van Proplant.

"Met Proplant kunnen we een oplossing bieden voor het wegvallen van een sterk product in de sierteelt. Hiermee ondervangen we toekomstige problemen in bijvoorbeeld de teelt van potplanten, tulp, chrysant, gerbera, rozen en hortensia’s."

Proplant beschermt de gehele teeltcyclus langdurig tegen schimmels als voet- en wortelrot. Het middel heeft een preventieve, curatieve en anti-sporulerende werking dankzij een sterk en makkelijk te gebruiken vloeibare formulering (722 g/l propamocarb). De actieve stof propamocarb heeft de eigenschap zich makkelijk te verdelen door substraat en bodem.

Onderzoeksresultaten
Uit onderzoek blijkt dat Proplant ten opzichte van referentiemiddelen vergelijkbaar presteert als het gaat om de parameters planthoogte in chrysant en versgewicht in tulp na een Pythium infectie. Onderstaande grafieken laten de resultaten zien. In beide gevallen zijn de substraten kunstmatig geïnfecteerd met Pythium. Behandeling bij tulp was direct na het aanplanten. Behandeling bij chrysant vond één dag na het aanplanten plaats.

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws