'Promoot tuinbouw tijdens Songfestival 2020'

21-05-2019    10:29   |    Goedemorgen

D66 Westland wil het Songfestival van 2020 aangrijpen om de Westlandse tuinbouw te promoten. De partij stelt voor om de introductiefilmpjes van de artiesten op te nemen in de kas.

Nu het Songfestival volgend jaar in Nederland wordt georganiseerd, is dat volgens D66 Westland een mooie gelegenheid om Westland, en met name de innovatieve kracht van de tuinbouwsector, te promoten. Steunraadslid Maxim van Ooijen: 'Het is traditie dat elk liedje wordt ingeleid met een kort filmpje dat iets moois of belangrijks van het gastland laat zien. Daar moet Westland gewoon bij zijn. Wat is er nu beter om te laten zien dan onze innovatieve tuinbouw?'

Toen het Eurovisie Songfestival in 1980 in Den Haag werd georganiseerd, waren de zangers uit Frankrijk te zien in een tomatenkas. 'Het is ons toen gelukt, dan moet het veertig jaar later zeker weer lukken. We moeten er alleen vroeg bij zijn', aldus Maxim van Ooijen. Hij vraagt het college om een lobby te starten om een van de filmpjes in 2020 op te laten nemen in Westland.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hallo(ween)!

Het is weer tijd voor pompoenen, niet in de laatste plaats vanwege Halloween. En dus pakken sommige mensen...