Prijs voor Belgische veiling

22-09-2020    08:36   |    Vilt.be

BelOrta, de grootste groente- en fruitveiling van België, is door een vakjury gekozen tot winnaar van de Prijs Ondernemen 2020. De prijs is een erkenning van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “Een prachtige beloning voor het harde werk van alle betrokkenen en de perfecte motivatie om in de toekomst nog een stap verder te zitten richting een verbazend plezante groente- en fruitwereld”, reageert BelOrta-CEO Philippe Appeltans. Het is de eerste keer dat de prijs naar een coöperatieve onderneming gaat.

Voor de 34e keer heeft de Voka-Kamer Mechelen-Kempen de Prijs Ondernemen uitgereikt. Op dit event wordt het beste wat de ondernemersregio te bieden heeft, bekroond. “Veel bedrijven hebben door corona klappen gekregen”, reageerde Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen. “Sommige winnende bedrijven hebben zich helemaal moeten heruitvinden in een paar weken tijd. Daarom is dit een heel bijzondere editie én verdienen onze bedrijven het om een erkenning te krijgen.”

De hoofdprijs ging naar groente- en fruitveiling BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver. Zij kregen de meeste punten van de vakjury. “Deze prijs is een erkenning voor BelOrta, haar 400 medewerker en de 1.050 aangesloten producent die via BelOrta hun groenten en fruit verhandelen in meer dan 75 landen”, aldus BelOrta-CEO Philippe Appeltans. “Deze bekroning creëert met andere woorden een gigantisch multiplicatoreffect zowel in Vlaanderen, België als internationaal.”

Tom Laveren had ook een duidelijke boodschap voor de politiek. “Deze editie van de Prijs Ondernemen is uniek. Sommige winnende bedrijven hebben zich écht moeten heruitvinden. Ze hebben net extra moeten investeren en dat tijdens de grootste economische crisis ooit in vredestijd. Op zo’n moment moet je kunnen rekenen op een sterke overheid. De onderhandelingen over een federale regering zijn net terug opgestart. Wat het ook mag zijn: Vivaldi of Avanti? Wij vragen garantie. Zorg voor een toekomstplan. Zorg voor een visie. Zorg voor zekerheid. Zorg ervoor dat het werkt.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: Havecon

THEMA KASSENBOUW & CONSTRUCTIE - In het kader van het actuele horti thema Kassenbouw & Kasconstructies was...

Luister terug: TST

THEMA KASSENBOUW & CONSTRUCTIE - Vanochtend was Wil Bakker van Totaal Service Tuinbouw (TST) te gast in de...