Populaire West Jogoo in race Glazen Tulp

19-10-2015    09:47

Halverwege 2014, bij de introductie van de 'Haworthia West Jogoo' in de Nieuwe Safari-lijn, kon Amigo Plant nog niet overzien hoe het succes er uit zou komen te zien. Inmiddels mag het bedrijf concluderen dat de introductie een schot in de roos is.

"Het is natuurlijk een prachtige plant met goede eigenschappen, maar het blijft dan de vraag: Hoe pakt de markt én de consument dit op? In de zomer van 2015 werd al duidelijk, dat de vraag veel groter is dan waar wij onze productie op hadden ingepland." Op de Facebookpagina van Safari Plant stroomden de positieve reacties binnen. Diverse bekende en onbekende tuinliefhebbers gebruikten de plant dan ook in hun blog’s en presentaties. Ook tijdens Kom in de Kas in april was er veel specifieke aandacht door de consumenten voor deze plant.

De West Jogoo werd benoemd als "ideale terras en patio plant". Gevolg is dat de productie inmiddels flink is opgehoogd en dat er nu meerdere maten in het assortiment van Amigo Plant zijn genomen, zo laat het bedrijf wete. "De West Jogoo is in het najaar geschikt als de mini-markt (10,5cm), de vensterbank (12cm) en als blikvanger voor de huiskamer (17-30cm diameter). Ook als ideale kantoor- en studenten-plant is hij beschikbaar. Maar bovenal kan hij natuurlijk vanaf het voorjaar het terras op als patioplant."
 
Dit alles heeft er ook voor gezorgd dat de sierteelthandel deze plant genomineerd heeft voor De Glazen Tulp. Wie dat wil, kan nog op de plant stemmen. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Limburg Agrofood viert verjaardag

LimburgAgrofood – het programma dat in februari 2018 is gestart om de sector agrofood in Limburg te helpen groeien en innoveren – is 1 jaar...