'Plastic is geen afval, maar een grondstof'

'Plastic is geen afval, maar een grondstof'

Op dinsdag 5 oktober organiseerde Greenports Aalsmeerwas een innovatiecafé over circulair plastics. Daaraan namen SIGN, Greenport West Holland en het bedrijf Circulair Plastics aan deel. Ketensamenwerking is nodig om het gebruik van primaire grondstoffen te verminderen. Engeland stelt bijvoorbeeld binnenkort een verbod op 'prime plastic materialen'.

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Dat betekent ook dat de tuinbouw een flinke opgave heeft. Iedere tuinder recirculeert zijn water, maar wat kan er nog meer? Kun je bijvoorbeeld eenmalige verpakkingen zoals bloemenhoezen en -dozen recyclen en verwerken tot nieuwe producten?

Circulariteit
Tijdens het online innovatiecafé 'Circulariteit in de tuinbouw' zette Greenport Aalsmeer een aantal partijen in het zonnetje die al een tijd met deze circulaire processen in de tuinbouw bezig zijn, waaronder SIGN. Dewi Hartkamp, programmamanager SIGN, vertelde meer over de programma's die nu al draaien op het gebied van circulariteit in de tuinbouw. Daarbij draait het niet alleen om efficiënt gebruik, hergebruik en recycling van grondstoffen, maar ook om herontwerp van processen met ketens om primaire grondstof gebruik te verminderen.

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de bijeenkomst en een link naar de presentaties.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie