'Plantreis volgen en monitoren dankzij app'

12-05-2021    10:53   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - De ‘plantreis’ van nieuwe rassen en het bestaande assortiment volgen en monitoren. Daarbij wil Mprise Agriware telers helpen, zo gaf Arno Hogervorst vanochtend op Paprika Tasty Radio aan.

Hogervorst is Solution Architect bij softwarespecialist Mprise Agriware. Met speciale software en de Inspect app kunnen gegevens voor uitgebreide analyses van nieuwe rassen eenvoudig worden vastgelegd. Iemand legt een nieuwe ras vast met de app, vervolgens registreert hij/zij inspecties in de kas met de app. Wanneer de resultaten van die inspecties positief zijn kan het ras in productie worden genomen. Al die data komt vanuit de app in het ERP-pakket van Mprise Agriware, zodat overzicht wordt behouden over de geregistreerde data.

"Onze klanten willen continue hun assortiment van plantenrassen verbeteren. Met onze software kan een tuinbouwbedrijf eenvoudig het assortiment beheren, ieder soort rasinformatie verzamelen en uitgebreide analyses maken. Als teler kun je op basis daarvan onderbouwde keuzes maken in plaats van keuzes op basis van onderbuikgevoel.
 
Wil je het gesprek met Arno Hogervorst terugluisteren? Dat kan via goedemorgen.podbean.com


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Dit zijn de plannen van BBH

Bloemenbureau Holland heeft haar plannen onthuld in een video. In de ruim 20 minuten durende videopresentatie...