PlantLab actief in VS

09-04-2021    09:45   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - PlantLab, de Nederlandse pionier in indoor farming, heeft eind vorig jaar een nieuwe productielocatie geopend in de Amerikaanse stad Indianapolis, de hoofdstad van Indiana. De eerste ‘Plant Paradise’ in het buitenland verbouwt groente voor de lokale bevolking op een plek waar dat voorheen ondenkbaar was: in een voormalige batterijenfabriek dicht bij het centrum van de stad.

Begin december werden de eerste kruiden en kroppen sla geoogst in de 2000 vierkante meter grote kweeklocatie en geleverd aan lokale supermarkten en food-service bedrijven. PlantLab teelt in Indianapolis verschillende soorten tomaten, komkommers, sla en kruiden. De nieuwe locatie is op termijn goed voor in totaal 420.000 kilo verse groente en biedt werkgelegenheid voor zo’n 70 mensen.
 
Kraakvers, gezond en lekker
PlantLab realiseerde in de afgelopen tien jaar een doorbraak met zijn efficiënte en wereldwijd gepatenteerde technologie voor innovatieve stadslandbouw, die inmiddels wordt toegepast in een commerciële productielocatie in Amsterdam en nu dus ook in Indianapolis. Hierdoor kan dichtbij de consument op grote schaal kraakverse, gezonde en lekkere groenten verbouwd worden, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. In een ruimte met een oppervlakte van slechts twee voetbalvelden kan genoeg geproduceerd worden om een stad van honderdduizend inwoners dagelijks van 200 gram groente te voorzien.
 
De scale-up ging in Indianapolis een samenwerking aan met Englewood Community Development Corporation, dat werkt aan duurzame ontwikkeling van stadscorridors. De producten worden onder de merknaam ‘Uplift, good food for purpose’ op de markt gebracht. “De samenwerking geeft ons de kans meer te betekenen voor de samenleving in Indianapolis”, zegt CEO van PlantLab Michiel Peters. “Dat past precies bij onze missie. We vergroten niet alleen het aanbod in toekomstbestendig en verantwoord vers voedsel voor lokale afnemers, maar creëren ook werkgelegenheid in een voor die locatie geheel nieuwe sector.”

Dit bericht werd al eerder gepubliceerd op Goedemorgen, maar wordt vanwege het actuele horti thema Startups & Scale-ups nogmaals onder de aandacht gebracht.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws