Planten groeien op de maan

16-01-2019    09:46   |    Goedemorgen

De Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA claimt dat er planten groeien op de maan. Het gaat om zaadjes van de katoenplant, die in december met een sonde naar de maan zijn meegenomen.

China lanceerde op 7 december een sonde naar de achterkant van de maan om daar met een robot onderzoek te doen. Daarbij gingen ook katoenzaden, aardappelzaden, gist en eitjes van fruitvliegjes mee voor onderzoek. Het zijn niet de eerste planten die in de ruimte groeien: op het internationaal ruimtestation ISS groeien ook al planten, maar daar zijn astronauten bij aanwezig. Op de maan wordt gekweekt met alleen robots. 

Kolonie
Voorlopig is alleen duidelijk dat de katoenzaadjes zijn uitgekomen in grond die van de aarde is meegenomen. De resultaten bieden mogelijkheden. Het lijkt er namelijk op dat er voedsel verbouwd kan worden op de maan en waardoor het dus mogelijk is om er een kolonie op te zetten, die daar zijn eigen voedsel kan verbouwen. 


Reacties (1)

Jan Sonneveld at 16.01.2019

Er moet nog heel wat gebeuren voor je bij een daglengte van 13,5 dag en een even lange nacht aardse planten kunt telen.
Wat dacht je van de temperatuur: tot ruim boven de 100 gr C aan de zonzijde.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Jetzt geht's los...

In heel Nederland komen vandaag fikse buien met onweer voor. Op verschillende plaatsen in het land braken vanochtend al branden uit door...

Instagram: Terug naar 1920

Wim Peters Kwekerijen laat vol trots op Instagram weten al meer dan honderd jaar een familiebedrijf te zijn. Dat wordt bewezen met een foto...