Petitie: Moederdag naar september

26-03-2020    10:52   |    Goedemorgen

Moederdag dreigt in het water te vallen en dat is, zoals zoveel dingen deze tijd, niet leuk. Ook niet voor telers en bloemisten, die in deze periode normaal gesproken hoge omzetten halen. Daarom roept 'Geven is Leuker' op om Moederdag dit jaar te verplaatsen.

Om Moederdag voor alle betrokken te redden, is een petitie gestart. Waarom? Omdat de hardwerkende winkeliers, bloemenkwekers en horecahouders het nu superzwaar hebben en zij wel wat steun kunnen gebruiken, omdat heel veel Moederdagbezoekjes niet plaats kunnen vinden en omdat feestjes vieren zonder corona veel fijner is.

Het idee is daarom om Moederdag verplaatsen naar zondag 6 september. Natuurlijk denken we 10 mei ook aan alle moeders. Laten we die dag proberen te doen wat we kunnen doen met een bloemetje of een plantje. Maar op 6 september pakken we echt uit! Moederdagbrunch, cadeautjes, taartjes bij de koffie, nog meer bloemen en planten...

Wat kun je doen?
Zondag 6 september is gekozen omdat het de eerste zondag na de zomervakantie is en we er nu vanuit gaan dat we de heftigste periode van de coronacrisis dan achter de rug hebben. Teken daarom de petitie, gebruik het 'Red Moederdag'-logo als jouw profielfoto op social media, deel deze actie met #redmoederdag en hang flyers op in je winkel, achter je ramen, je voordeur of waar je het maar leuk vindt.

Je kunt je natuurlijk afvragen of dit nou echt zo belangrijk is, terwijl er veel grotere problemen zijn. Want als je het vergelijkt met mensen die nu in angst of rouw leven, is een Moederdag die in het water valt, totaal onbelangrijk. Maar als er iets is wat helpt in tijden van nood, dan is het het gevoel te hebben dat je ‘iets’ kunt doen, en het liefst met elkaar.

En als we het dit jaar nou toch wat anders gaan doen, zo laten de initiatiefnemers weten, zullen we dan ook denken aan de vrouwen zonder kinderen en de kinderen zonder moeder? Dan wordt het een actie door iedereen, voor iedereen!


Reacties (4)

Hans Ligtenberg 2 weeks ago

Creëer een nieuwe " dag van de sierteelt" in september. Moederdag blijft moederdag en je hebt een nieuw aandachtsmoment voor de sierteelt in september. Extra moment dus!

Marije 2 weeks ago

Een 'dag van de sierteelt' spreek de normale consument niet aan. Een moederdag gaat de consument echt aan het hart. Ik vind dit een prima actie, laten we hopen dat de rest van Nederland dat ook vind en mee gaat doen!

Jos 2 weeks ago

Goed plan om het te verzetten maar doe het dit jaar twee keer. Telers die speciaal voor Moederdag wat doen kunnen nu ook nog proberen of ze hun producten kwijt kunnen. En begin Mei is de situatie misschien weer heel anders! Probeer positief te blijven en hopen dat de consument nu wat bloemen en planten gaat kopen om het thuis wat op te vrolijken, zet daar eerst op in, je kunt de handel van nu niet bewaren tot September!

Henk Strating 2 weeks ago

Doen

Reageer op dit bericht

Meer nieuws