Oud-weerman: 'Meer bomen en planten, minder CO2'

12-10-2018    09:53   |    Goedemorgen

"Investeer in groen! Plant een boom, vervang je tegels in de tuin door groen en zet ook binnen planten neer. Zo halen we de CO2 uit de lucht." Dat zei oud-weerman Reinier van den Berg woensdag tijdens de bijeenkomst over verduurzaming van bedrijventerreinen in het World Horti Center.

"We hebben een troefkaart om CO2 uit de lucht te halen en terug te brengen naar de aarde. Plant! Investeer in groen! Ik hoor dat nog veel te weinig'', aldus Van den Berg, die tegenwoordig als klimatoloog en ondernemer lezingen geeft over klimaatverandering en wat we hieraan kunnen doen. "Wetenschappers roepen het allang, maar het wil nog niet echt doordringen. In India doet men het beter. Daar heeft men 66 miljoen bomen geplant. Ook in Nederland zijn wel plannen, bijvoorbeeld voor duizend hectare bos langs snelwegen, maar waarschijnlijk wordt het als te duur afgeketst. Terwijl dit een briljant idee is: goed voor CO2 reductie en goed voor de insecten die we hard nodig hebben. Een boom is de beste airco. Plant meer bomen in verstedelijkte gebieden waar het al gauw zes graden warmer is door al het asfalt." De oud-weerman spoorde aan tot het verplichten van groen in de tuin. "Geef een rode kaart aan mensen die alleen maar tegels in de tuin hebben en beloon ze als ze hun tuin groen maken. En, wat voor buiten geldt, geldt ook voor binnen. Zet planten in huis en kantoor. Ze zorgen voor een betere leefomgeving en meer productiviteit." 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...