Oreon presenteert nieuw armatuur in Berlijn

Oreon presenteert nieuw armatuur in Berlijn

Oreon, ontwikkelaar en fabrikant van LED grow lights voor de glastuinbouw, presenteert haar nieuwe armatuur op de Fruit Logistica in Berlijn.

Deze Dutch Powerhouse van Oreon, genaamd Monarch,  produceert een lichtopbrengst tot 3100 ?Mol/s en heeft een efficiency van 3,1 ?Mol/J. Hiermee is de Monarch het meest compacte en krachtigste LED-armatuur in de markt. In 2009 introduceerde Oreon als eerste LED-verlichting in kassen en nu, meer dan 10 jaar later, presenteert Oreon opnieuw een LED-armatuur van wereldklasse.
 
Efficiënt in meerdere opzichten
Alle Dutch Powerhouses van Oreon werken op een unieke waterkoelingstechniek. Hierdoor heeft de compacte Monarch een lichtopbrengst tot  3100 ?Mol/s bij een energieverbruik van 1010W. Dit betekent nog meer licht en minder armaturen in de kas. Het gevolg is niet alleen een lagere investering en minder installatiekosten, maar wellicht nog belangrijker: er wordt minder zonlicht geblokkeerd in de kas. Bij vervanging van een 1000W HPS-armatuur door de Monarch, geeft een teler circa 60% meer licht op zijn gewas.
 
Voordelen waterkoeling
Het waterkoelingssysteem zorgt naast een hoge output, compact armatuur en hoge efficiency ook voor voordelen voor het klimaat in de kas. Minder stralingswarmte betekent minder temperatuurschommelingen met stabiele luchtvochtigheid- en CO2-waarden tot gevolg. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om de afgevoerde warmte te hergebruiken, waardoor het energieverbruik van de lamp volledig wordt benut. Daarnaast zorgt de actieve waterkoeling voor een lage bedrijfstemperatuur van de lamp, wat zowel de lichtopbrengst als de levensduur van de electronica en LEDs ten goede komt.
 
De Monarch opereert op voltages van 200 tot 480 VAC, waardoor de lamp geschikt is voor alle soorten elektrische installaties. De Monarch is per direct verkrijgbaar in ieder gewenst lichtspectrum en kan geleverd worden met een brede of smalle afstralingshoek: hierdoor kan voor elk type gewas de meest optimale lichtuniformiteit worden behaald.  
 
Met de komst van dit krachtige LED-armatuur stelt Oreon elke teler in staat met elk gewenst lichtniveau en elk gewenst spectrum de kwaliteit van zijn teelt te verbeteren, kosten te verlagen en de totale opbrengst te verhogen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie