Optimaal klimaat én energie besparen met Airmix

13-10-2021    09:14   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Met de Airmix beschikt Van der Ende over een sterk product om een optimaal klimaat in de kas te realiseren. Bovendien bespaar je als teler energie, wat in deze tijd niet onbelangrijk is.

Dat vertelde Ferry van der Ende vanochtend op Paprika Tasty Radio. De Airmix-installatie heeft modulerende kleppen die de juiste mix van koude en warme lucht in de kas brengen. Zo kan de teler met een gesloten schermdoek ventileren en ontvochtigen. Daarnaast fungeert het als horizontaal circulatiesysteem, wat het multifunctioneel maakt.

De mogelijkheid ‘gestuurd’ te ventileren elimineert de noodzaak onder koude buitenomstandigheden een ‘schermkier’ te moeten trekken om vocht en/of warmte naar buiten toe af te voeren. Dat maakt het systeem energiezuinig, gaf Van der Ende aan. Het systeem is makkelijk te integreren in zowel nieuwe als bestaande kassen en is geschikt voor enkel, dubbel en drielaags schermdoek.

Heb je het gesprek gemist, maar wil je toch meer weten over de werking van de Airmix en de wijze waarop energie kan worden bespaard? Luister de opname dan terug via goedemorgen.podbean.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws