Op Valentijnsdag langs hortibedrijven

11-02-2019    16:04   |    Goedemorgen

In totaal 100 derdejaars ISW-mavo leerlingen en studenten van MBO Westland Albeda gaan op 14 februari langs bij vier hortibedrijven. Dat doen zij in het kader van een 'Economische inspiratiedag'.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met jongeren te inspireren voor de tuinbouw. Dat weten ze in Westland ook en daarom gaan de leerlingen gaan op Valentijnsdag op bezoek bij Van Dijk Flora BV, Syngenta Flowers BV, plantenkwekerij Amigra en Hamiplant BV. De jonge talenten maken daar kennis met de arbeidspotentie, kansen en mogelijkheden bij innovatieve en ondernemende tuinbouwbedrijven.

Vraagstukken
De jongeren starten met een rondleiding bij de bedrijven om vervolgens samen aan te slag te gaan met economische vraagstukken bij het World Horti Center. Het doel is de leerlingen en studenten te enthousiasmeren voor de economische sector in innovatief Westland. Ondernemend Westland biedt tenslotte volop carrièrekansen voor de doelgroep van de toekomst en schreeuwt om jong talent.
De onderwijsdag staat mede in het teken van voorbereiding op het mbo-onderwijs. De vier Westlandse bedrijven hebben daarom allen een vraagstuk opgesteld waar de leerlingen van ISW en de MBO’ers samen aan kunnen werken. De vraagstukken hebben betrekking op de economische sector, zoals innovatie (milieubescherming) en marketing, zoals 'Hoe kunnen we de interesse in de tuinbouwsector vergroten onder de jongere doelgroep?' De vraagstukken zullen de scholieren en studenten in groepsverband uitwerken bij het World Horti Center.

Onderneemt
Deze inspiratiedag wordt georganiseerd door ISW onderneemt en MBO Westland | Albeda. ISW onderneemt is een initiatief van ISW. Beide onderwijsinstellingen hebben als doelstelling de verbinding tussen onderwijs en het Westlandse bedrijfsleven te verstevigen. Dit kan door het bieden van uitstekend, vernieuwend en inspirerend onderwijs.

Foto: archief/Rolf van Koppen fotografie


Reacties (1)

Van dijk flora at 12.02.2019

wij zijn er klaar voor! Leuk dat jullie langskomen !

Reageer op dit bericht

Meer nieuws