Online en Engelstalige cursus plantenfysiologie

16-01-2018    09:33   |    Goedemorgen

HAS Hogeschool biedt met ingang van volgende maand een nieuw Engelstalig online cursusaanbod.

Het gaat om cursussen op het gebied van plantenfysiologie. Cursisten van over de hele wereld kunnen daardoor deelnemen aan de opleiding die in het teken staat van het functioneren van planten en hoe ze reageren op veranderingen van omgevingsfactoren als licht, water en bodem.

De trend is meer met minder. Wij vragen steeds meer van de gewassen, meer opbrengst, hogere kwaliteit, tegen lagere input. Het hebben van voldoende kennis van het functioneren van de plant en dus van plantenfysiologie is essentieel voor een optimale teeltaansturing. In de opleiding Plantenfysiologie komen de verschillende aspecten van plantenfysiologie aan bod. Plantenfysiologie is opgezet voor iedereen die te maken heeft met de productie van planten.

De online cursus geeft kennis en inzichten in de plantenfysiologie die nodig zijn om onderbouwde keuzes te maken in het optimaliseren van het teeltproces. De cursus bestaat uit 5 modules van elk 3 studiebelastingsuren. De modules zijn: fotosynthese, waterhuishouding, regulatie van groei en ontwikkeling, celdeling en erfelijke eigenschappen, en bodem en bemesting.

De online cursussen bij HAS Hogeschool onderscheiden zich van standaard e-learning cursussen door de interactie met andere deelnemers en docenten. Cursisten kunnen op die manier overleggen en samenwerken terwijl docenten het geheel monitoren en bijsturen waar nodig. Zo leren cursisten niet alleen van het cursusmateriaal en de docenten, maar ook van elkaar. De insteek is praktisch en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende werkvormen: van filmpjes en korte artikelen tot praktijkopdrachten. De cursus kost bijna 600 euro.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Er is er weer eentje jarig!

Onze fotograaf Glenn is jarig. Niet dat hij veel tijd heeft om jarig te zijn, want hij moet KAS Magazine opmaken. Die gaat immers maandag...