'Onderbelicht pareltje van onze economie'

'Onderbelicht pareltje van onze economie'

Jonge talent ziet nog onvoldoende welke kansen de glastuinbouw hen heeft te bieden als het gaat om technische jobs. Daarom is het goed om hen dat verhaal te vertellen, zei Jacco Vooijs van Glastuinbouw Nederland gisteren in KAS Live! Hij vertelde in de uitzending meer over CollegeTour 2021, waarbij technische studenten en tuinbouwondernemers samen worden gebracht.

"Ik denk dat de tuinbouw een van de pareltjes in de Nederlandse economie is die onderbelicht is", zei Vooijs. "Als we in het nieuws komen, dan is dat meestal over iets negatiefs. En vaak ook over dingen waar we helemaal niets aan kunnen doen. Wij willen de andere kant laten zien."

Dat gebeurt op vrijdag 19 maart tijdens de CollegeTour 2021. Futurist Richard van Hooijdonk zal zijn visie op de toekomst delen, waarna studenten Peter Zaat van Beekenkamp Group, Edith Bentvelsen van Ter Laak Orchids, Richard Hartensveld van Schenkeveld Tomaten, Ab van Staalduinen van Gearbox en anderen het hemd van het lijf kunnen vragen. CollegeTour 2021 is een initiatief van Glastuinbouw Westland, VNO-NCW Westland-Delfland, Kasgroeit en komt tot stand met een bijdrage van Colland arbeidsmarkt. "Aan de hand daarvan willen we studenten laten zien hoe we samen binnen de tuinbouw kunnen werken richting 2050."

Wie aan wil haken bij het initiatief of wil deelnemen, kan hier terecht voor aanvullende informatie. Het volledige gesprek met Jacco Vooijs in KAS Live! op tuinbouwzender Paprika Tasty Radio is hier terug te luisteren.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie