Nominatie Leon Dukker voor Duurzaamheid Award

26-11-2019    09:58   |    Glastuinbouw Nederland

Leon Dukker, directeur en mede-eigenaar van rozenkwekerij Porta Nova in Waddinxveen, is een van de vijf genomineerden die deze week kans maken op de WKO Duurzaamheid Award. De prijs wordt gezien als eervolle onderscheiding voor een eindgebruiker of beheerder van een WKO-systeem die zijn of haar systeem op een excellente wijze beheert. De mate van kennisoverdracht speelt een rol bij de beoordeling.

Na een oproep door het Gebruikersplatform Bodemenergie hebben diverse marktpartijen in totaal twaalf kandidaten voorgedragen. De jury heeft de vijf beste eindgebruikers genomineerd voor de titel, waaronder Leon Dukker, de enige representant van de glastuinbouw. De winnaar wordt donderdag 28 november bekendgemaakt tijdens het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie in het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht.

Kas als Energiebron
De betrokkenheid van Dukker bij WKO en bodemenergie gaat terug naar 2007. Samen met huisleverancier Lek/Habo was hij betrokken bij de ontwikkeling van de Energie Producerende Kas in Huissen, op basis van de dunnedraad- warmtewisselaar (Fwx).

Mede op zijn initiatief heeft er in de jaren 2008/2009 een onderzoek plaatsgevonden naar de effecten van de plaats van luchtunits op het rozengewas. Dit onderzoek van Kas als Energiebron met als titel ‘Onderdoor en bovendoor koelen en verwarmen met luchtunits in roos’ vond plaats bij Porta Nova.

Lees hier verder

(Foto: https://www.portanova.nl/)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Opmerkelijk: kas op dak

Het vak van kassenbouwer is een serieus vak dat veel aandacht vraagt. Het gaat immers niet om kleine bouwsels....