Nominatie Innovation Award voor PerfoTecO2Control

23-01-2019    15:06   |    Goedemorgen

Meer dan 77.000 vakspecialisten uit meer dan 130 landen krijgen de kans om op 6 en 7 februari te stemmen voor de "Innovatie van het jaar” tijdens de FRUIT LOGISTICA Innovation Award 2019.

Een van de genomineerden is PerfoTecO2Control. Het ultieme gasflush systeem met een gepatenteerde gas-buis kan worden toegepast op alle typen verpakkingsmachines. Een nauwkeurig afgesteld, gecontroleerd mengsel van perslucht en stikstof dat wordt aangepast aan de respiratiebehoefte van de betreffende groenten- en fruitproducten.
De gepatenteerde gas-buis van PerfoTec in combinatie met slimme software en sensoren maken het mogelijk om voor te spoelen met stikstofgas. Zo wordt een exacte en consistente O2-concentratie in de verpakking bereikt.

Voordelen voor verpakkingsbedrijven? Een verhoogde verpakkingssnelheid, aanzienlijke gasbesparingen en lagere arbeidskosten. Daarnaast zorgt de langere houdbaarheid voor de vermindering van voedselverspilling en plastic afval, en dus voor een lagere CO2-uitstoot.
Hessing, een van de meest toonaangevende spelers op het gebied van vers gesneden groenten in de wereld, werkte met PerfoTec samen aan de ontwikkeling van PerfoTecO2Control. De retail-klanten van Hessing profiteren hierdoor van de betere kwaliteit, de langere houdbaarheid en de vermindering van voedselverspilling.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Fatsia Friday

Het is niet alleen Goede Vrijdag vandaag, maar ook Fatsia Friday. Tenminste, als het aan JK Plant uit Honselersdijk ligt.