Nieuwe uitvinding voor sterker glas

22-01-2019    10:05   |    Goedemorgen

Innovaties en tuinbouw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De nieuwste vinding is een manier om bestaand glas te versterken met hulp van een nano vloeistof.

Het vloeistof dringt in de oppervlakte van float-glas en repareert imperfecties in het glas. Het glas zou tot wel 50 procent sterker worden en beter bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden zoals hagel en windhozen. Omdat de vloeistof in het glas trekt, is het mogelijk om het daarna met een dekwasser schoon te maken of er krijt of andere coatings op aan te brengen. Het is toepasbaar op bestaand floatglas, of op glas dat nog gebruikt gaat worden voor kassenbouw. 

Geen lichtverlies
De vinding werd in 2013 ontwikkeld op de Rice University in Houson en wordt momenteel geproduceerd door C-Bond Systems in Houston. Het product heeft inmiddels 23 patenten. De WUR heeft het behandelde glas getest op lichttransmissie en daaruit blijkt dat er geen lichtverlies optreedt, maar zelfs een verbetering van de lichttransmissie plaatsvindt. Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...