Nieuwe leden voor ambitieus Growers United

14-01-2021    10:05   |    Goedemorgen

Per 1 januari heeft Growers United drie nieuwe leden. Tomatenkwekerij P.N. Hoogerbrugge uit Steenbergen met 16 hectare tomaat. Zij telen zowel losse als trostomaten. Paprikakwekerij Personal Vision uit Bleiswijk met 7 hectare rode en groene blokpaprika’s. En Vof Vitom uit De Lier met 3 hectare hogedraad komkommers onder belichting.

Alle drie maakten zij de stap, omdat zij de marktvisie van Growers United delen en geloven in de cultuur van samenwerking binnen de coöperatie. Ook zakelijk gezien zagen zij voordelen; lidmaatschap van een coöperatie op aandelen, die GMO-erkend is. Voor hen is lidmaatschap een logische stap voor verdere groei in de toekomst.

Bovenstaande ontwikkeling past in de speerpunten die het Growers United bestuur voor 2021 heeft benoemd. “Kennis en ontwikkeling bij onze leden en groei in areaal staan dit jaar centraal. “Wij zijn dan ook blij met de groei door nieuwe leden,” aldus Algemeen directeur Jan Opschoor. Ook breiden onze leden zelf uit. Een drietal leden bouwen komend jaar glas bij (totaal 25 ha.). “Voor de ontwikkeling van onze leden en hun bedrijven zijn we in 2020 al gestart met ons programma Futureproof. In dit programma staat de toekomst centraal: welke kennis heb je als ondernemer richting 2030 nodig, hoe moeten de bedrijven en de coöperatie zich ontwikkelen? Voor onze jonge ondernemers is er een aparte groep Under 40. Samen ontwikkelen ze kennis en wisselen ze ervaring en ideeën uit over bedrijfsopvolging, samenwerkingsvormen en het versterken van de eigen onderneming."

Growers United is een professionele coöperatie van én voor vruchtgroentetelers. Met 5 merken, ruim 40 familiebedrijven, circa 600 hectare glas en circa 490 miljoen euro omzet is Growers United een van de grotere spelers in teelt, verpakken en verkoop van kasgroenten in Europa. Naast de verkoop en marketing, begeleiden wij onze telers met bijvoorbeeld kwaliteitszorg, certificering in voedselveiligheid of met het verduurzamen van de teelt. We investeren in de toekomst door specialisten aan te trekken, bijvoorbeeld op het gebied van data-analyse, innovatie management en internationalisering.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blue Monday? Bloom Monday!

Vandaag is het ‘Blue Monday’, de meest deprimerende dag van het jaar. Deze dag valt meestal op de derde...

Video: Tuinbouwrobots

ACTUEEL HORTI THEMA - In de tuinbouw worden steeds meer robots toegepast en de ontwikkeling hiervoor blijft...