Q: Machinaal krijten sinds...?

08-08-2017    08:30   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Veel gewassen zijn niet bestand tegen de volle zon of hoge temperaturen. Krijt- en schermmiddelen, zoals onder meer worden aangeboden door Hermadix Shading Agents, bieden dan uitkomst. Voor iedere teelt bestaat een passende oplossing om het gewas te beschermen tegen teveel instraling.

Zo kunnen diffuuscoatings tegenwoordig het licht gelijkmatig verspreiden door de kas. Diffuus licht dringt dieper door in het gewas. Dat zorgt voor hogere productie én betere kwaliteit. Glas of plastic behandelen met een diffuuscoating is vaak eenvoudiger en goedkoper dan het installeren van diffuus glas of plastic. Waar behoefte is aan een hoog schermpercentage zijn de pastakrijten een ideale oplossing. Een krijtmiddel reflecteert het licht en vermindert op die manier de warmte in de kas. Hierdoor treedt minder verdamping op in het gewas, waardoor de plant minder snel uitdroogt en slap gaat hangen. Anders gezegd verbetert een krijtmiddel dus het kasklimaat.

Gelijkmatig en egaal
Een krijtlaag of coating kan vandaag de dag eenvoudig worden aangebracht, maar ook weer worden verwijderd. Dat komt door de mogelijkheid om dit machinaal te doen. In 2005 werd het machinaal krijten geïntroduceerd, vandaag de dag kunnen verschillende loonbedrijven hierin voorzien met de nieuwste en meest efficiënte technieken. Groot voordeel van machinaal krijten is dat de krijtlaag of coating gelijkmatig en egaal wordt aangebracht op het kasdek. Daardoor wordt het gewas zo optimaal mogelijk beschermd tegen te veel instraling.

www.hermadix.com


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hallo(ween)!

Het is weer tijd voor pompoenen, niet in de laatste plaats vanwege Halloween. En dus pakken sommige mensen...