Nieuwe fractioneringslijn voor Klasmann-Deilmann

27-10-2020    10:01   |    Goedemorgen

Onlangs is bij Klasmann-Deilmann Benelux in Schiedam, de nieuwe fractioneringslijn voor het verwerken van veenturven in bedrijf gesteld door Bas Treffers, directeur productie bij Klasmann Deilmann Benelux.

Een fractioneringslijn wordt gebruikt om veenturven te verwerken tot fracties. Deze veenfracties zijn een belangrijk onderdeel van substraten voor bijvoorbeeld de boomkwekerij en potplantenen. De nieuwe lijn past een snijtechniek toe in plaats van een breektechniek, waardoor de fracties een uniforme maat verkrijgen, resulterend in een nog homogenere samenstelling van de Klasmann-Deilmann substraten. De nieuwe techniek leidt eveneens tot een hogere productie, zodat ook beter ingespeeld kan worden op de toenemende vraag van kwalitatief hoogstaand substraat.

Het concept van de fractioneringslijn op de locatie Schiedam is de eerste in zijn soort. De ontwikkeling van deze lijn is op basis van de wensen van Klasmann Deilmann Benelux ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met Vertegaal Machine Bouw. De nieuwe fractioneringslijn maakt deel uit van het masterplan Schiedam, waarin groei, innovatie en duurzaamheid centraal staan.

Klasmann-Deilmann is een wereldwijde leverancier van organische substraten, grondstoffen en Growcoon pluggen. Het bedrijf beschikt over eigen RPP gecertificeerde veenderijen en moderne productielocaties voor alternatieve grondstoffen. Alle substraten worden geproduceerd in overeenstemming met de richtlijnen van de RHP,  ’s werelds strengste kwaliteitsnormen voor de substraatindustrie.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws