'Discussie over glasareaal Westland'

06-01-2020    10:30   |    WOS

Westland moet nu echt de discussie over de hoeveelheid glas in de gemeente aangaan. Dat zei burgemeester Bouke Arends donderdagavond in zijn nieuwjaarsspeech in Naaldwijk, meldt de WOS.

"De wereld verandert en wij moeten mee veranderen. Blijven investeren in samenwerking, innovatie, technologie, data en onderwijs. Daar zitten ook dilemma’s aan vast. Kwantiteit versus kwaliteit. Areaal of inhoudelijke versterking van de keten."

Hoewel Arends het verband tussen de hoeveelheid kassen en het huisvestingsprobleem in de gemeente in zijn speech niet direct legde, kwam dat wel bovendrijven door zijn opmerkingen over de bevolkingsgroei. Hij maakte bekend dat het aantal inwoners in Westland in een jaar tijd met bijna 2.000 was toegenomen. Op 1 januari 2020 waren dat er 110.529. En dat is een groei die volgens Arends "her en der wellicht een wenkbrauw doet fronzen. Want waar gaat dan heen"?

De burgemeester erkende dat verdere groei problemen zal geven. "We woekeren immers met de ruimte". Maar hij hield zijn gehoor ook voor blij te zijn met groei. "Onze scholen blijven groeien, onze sportverenigingen blijven robuust, onze arbeidsmarkt blijft voldoende aanbod houden en de leeftijdsopbouw van de bevolking blijft evenwichtig."

"Uit eigen ervaring kan ik u zeggen dat groei aantrekkelijker is dan krimp. Groei geeft ontegenzeglijk problemen maar krimp geeft vele grotere problemen. Ik ben in ieder geval blij met problemen die bij groei horen en ik heb er enorm veel zin in om deze in het jaar dat voor ons ligt het hoofd te bieden", aldus Arends.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws