Nieuw plantenpaspoort: nieuwe autorisatie

03-12-2019    10:17   |    Goedemorgen

Op 14 december 2019 is het zover. Dan is de nieuwe EU-Plantgezondheidsverordening van kracht. Er zijn gevolgen voor het plantenpaspoort dat je nu gebruikt. Een aantal gegevens mag er niet meer op staan en een aantal komen er juist bij. Naktuinbouw informeert online over de wijzigingen.

Je bent vanuit de oude plantenpaspoort regelgeving al bekend met autorisatie voor het plantenpaspoort. De oude autorisatie vervalt per 14 december 2019. Mocht je dat nog niet hebben gedaan, vraag dan nu direct een nieuwe autorisatie aan. Naktuinbouw moet het nieuwe plantenpaspoort goedkeuren, voordat je deze kan gebruiken. "Wij vragen je dus om gelijk met de autorisatie ook eventuele nieuwe plantenpaspoortuitingen (sticker, hoes, steeketiket, etc.) mee te sturen. Dit mogen ook foto’s zijn, zolang de gegevens maar goed leesbaar zijn. Zo kunnen we in één keer alles controleren."

Grote consequenties
Mocht je dit nog niet geregeld hebben, dan kan Naktuinbouw niet garanderen dat de deadline wordt gehaald. "Vanwege de vele aanvragen is er bij ons een wachttijd. De consequentie is dat je dan vanaf 14 december geen plantmateriaal in welke vorm dan ook in het handelsverkeer mag brengen."

Neem voor meer informatie contact op met de keurmeester of het team Administratie Keuringen, tel. (071) 332 61 29.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blue Monday? Bloom Monday!

Vandaag is het ‘Blue Monday’, de meest deprimerende dag van het jaar. Deze dag valt meestal op de derde...

Video: Tuinbouwrobots

ACTUEEL HORTI THEMA - In de tuinbouw worden steeds meer robots toegepast en de ontwikkeling hiervoor blijft...