Nieuw Cannova® seizoen van start

12-04-2019    09:25   |    Goedemorgen

Het is officieel lente en dat betekent dat het Canna seizoen weer van start gaat. Het merk CANNOVA®, een product van veredelaar Takii, is er dit jaar met een uitgebreid assortiment met zeven verschillende kleuren van vier kwekers.

Uitbreiding van het kwekerspakket

Dit seizoen wordt CANNOVA door vier kwekers geproduceerd. Nieuwkomer is JK Plant uit Honselersdijk. Zij kweken CANNOVA in potmaat 17 cm. Meeslouwer (17cm), Vreugdenhil Bulbs&Plants (12cm) en de Duitse kweker Christoph Gärtner (12,14 en 17cm) kweekten het product al langer. Vreugdenhil Bulbs&Plants heeft voor de teelt van CANNOVA dit seizoen een samenwerking met Green Dreamz van Wouter Vreugdenhil. CANNOVA is vanaf deze week bij alle kwekers beschikbaar.


 

Geschikt voor een koeler zomerklimaat

CANNOVA onderscheidt zich verre van standaard Canna-series door zowel uiterlijk als prestatie maar bovenal doordat deze tropische plant ook goed gedijt in een koeler zomerklimaat. Dit biedt mogelijkheden voor exporteurs om de afzetmarkt voor dit type product uit te breiden met landen uit Noordwest-Europa.


 

Bewezen winnaar

Consumenten en sectorgenoten prijzen Canna CANNOVA om haar uiterlijk en prestaties. De prachtige bloemen bloeien al vroeg in het seizoen en blijven vervolgens bloeien tot aan de eerste vorst. De krachtige buitenplant past met zijn flamboyante, maar tegelijkertijd elegante verschijning in ieder type tuin. Het winnen van de prestigieuze RHS Award of Garden Merit én de Fleurostar onderstrepen de unieke kenmerken van CANNOVA.   


Over Takii

Takii is één van de meest vooraanstaande veredelaars van groente- en siergewassen in de wereld. ‘Creating tomorrow today’ is de leidende slogan achter de bedrijfsfilosofie. Hierdoor gedreven creëren, produceren en distribueren zij hoogwaardige rassen en verlenen zij kwalitatief hoogstaande ondersteuning aan hun ketenpartners. Het bedrijf is binnen de sierteelt marktleider op het gebied van onder andere zonnebloemen, canna en sierkool.

 

Meer informatie over de Canna CANNOVA is te vinden op www.cannova.info.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Missie Zuid-Holland naar China

De Provincie Zuid-Holland organiseert in de week van 23 tot 27 september een missie naar China onder leiding van Jaap Smit, Commissaris van...