Nederlandse rozenteelt wordt steeds duurzamer

16-02-2018    09:12   |    Goedemorgen (Foto: Royal FloraHolland)

In de weken voor Valentijnsdag verhandelt Royal FloraHolland jaarlijks ongeveer 150 miljoen rozen. Nederlandse kwekers zijn verantwoordelijk voor 28 miljoen rozen. LTO Glaskracht, MPS, Porta Nova en Royal FloraHolland willen onder de aandacht brengen dat vanuit de Nederlandse rozenteelt veel wordt geinvesteerd in het verduurzamen van de sector.

LTO Glaskracht, MPS, Porta Nova en Royal FloraHolland maakten samen een leaflet met cijfers over de rozenteelt in Nederland en de verduurzaming daarvan. Enkele high lights op een rij...

Op verschillende onderdelen in het proces investeren Nederlandse kwekers in duurzaamheid. Dat begint bij de teelt, maar ook de verpakking en logistiek zijn steeds minder schadelijk voor het milieu.

Hergebruiken CO2
De CO2 die bij de industrie in de Rotterdamse haven vrijkomt, is schadelijk voor het klimaat. Voor planten is het een belangrijke bouwstof. Dankzij speciale leidingen kunnen kwekers de CO2 gebruiken waardoor zij minder gas hoeven te stoken. Zo kunnen zij jaarlijks 500.000 ton CO2 hergebruiken.

Volle vrachtwagens
De rozen van de Nederlandse kwekers gaan iedere dag naar de veiling. Daar voegen medewerkers ze samen met andere producten zodat volle vrachtwagens richting de afnemer gaan. Dit zorgt voor een minimale CO2-voetafdruk.

Minder afval
In Nederland gebruiken kwekers dezelfde soort emmers voor de rozen. De emmers zijn eigendom van Royal FloraHolland. Dankzij een roulatiesysteem met statiegeld beperken we samen het afval van verpakkingsmateriaal tot een minimum.

Bekijk hier de leaflet over de rozenteelt in Nederland


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...