Nature's Pride en telers verbeteren watergebruik

Nature's Pride en telers verbeteren watergebruik

THEMA WATER - Nature's Pride heeft zowel aan de teelt- als inkoopkant stappen gezet op het gebied van verantwoord watergebruik. Dit uit zich in het behalen van de SPRING watercertificering door diverse telers en het afronden van de training 'Water in Procurement Strategy' door inkopers van Nature's Pride. Op deze manier werkt Nature's Pride aan beide kanten van de waardeketen samen om verantwoord watergebruik in de keten aan te moedigen.

In landen van oorsprong, zoals Peru, Chili, Spanje, Colombia, en Kenia, hebben verschillende telers de SPRING watercertificering behaald, de nieuwe water module van GLOBALG.A.P. Veel andere telers hebben ter voorbereiding op de audit deelgenomen aan de SPRING webinars die Nature's Pride en GLOBALG.A.P. de afgelopen weken samen hebben georganiseerd. De SPRING add-on bevestigt op onafhankelijke wijze de legaliteit van water en best practices.

Bij Nature's Pride heeft de eerste groep van inkopers de training 'Water in Procurement Strategy' afgerond die het bedrijf samen met waterexperts Good Stuff International heeft ontwikkeld. In deze online cursus van 5 maanden zijn inkopers getraind in de belangrijkste waterthema's, zoals het nieuw ontwikkelde Water Protocol, dat uiteen zet hoe water in inkoopbesluiten wordt meegenomen.

Nature's Pride vindt het belangrijk om door de keten heen te stimuleren verstandig met water om te gaan. Het bedrijf is inmiddels al drie jaar proactief aan het werk om beter te begrijpen hoe water in haar keten wordt beheerd en waar het kan verbeteren. Dit traject heeft Nature's Pride concreet gemaakt in een waterbeleid waarvan de certificeringen onderdeel zijn.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie