Boeketten voor bemanning traumahelikopters

15-02-2016    11:03

De bemanning van de ANWB-traumahelikopter heeft vrijdag op Rotterdam The Hague Airport Valentijnsboeketten van Fleurop ontvangen als blijk van waardering voor hun werk.

De hulpverleners staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag paraat om bij ernstige ongevallen naar de plaats des onheils te vliegen en medische bijstand te verlenen. Fleurop-directeur Jeroen de Zwart: “Valentijnsdag in Nederland gaat tegenwoordig niet uitsluitend over passionele liefde. In toenemende mate is 14 februari de dag om waardering voor mensen te uiten en hen eens extra in het zonnetje te zetten. Bloemen zijn daarbij het ultieme cadeau”.

Fleurop geeft het goede voorbeeld en zet de Nederlandse mobiele traumateams in de bloemen omdat zij dagelijks levensreddend werk verrichten onder vaak moeilijke omstandigheden. “Met de bloemenhulde aan de traumateams willen we eigenlijk onze waardering tonen aan alle hulpverleners,” aldus De Zwart.

In 2015 rukten de 4 traumahelikopters in Nederland bijna 8.000 keer uit en dat komt neer op gemiddeld 22 keer per dag, een absoluut record. De helikopters zijn onder meer uitgerust met een monitor voor bewaking van vitale functies, een beademingsapparaat, een medicijnpomp en ook medicamenten voor narcose en pijnbestrijding. Daarnaast zijn er materialen aan boord om op locatie levensreddende operaties uit te voeren.

Behalve in Rotterdam, zijn ook de leden van de mobiele traumateams in Groningen, Amsterdam en Volkel in de bloemen gezet.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws