MultiGrow Grashoek verduurzaamt processen

17-05-2022    09:45   |    Goedemorgen

Het Noord-Limburgse bedrijf MultiGrow Grashoek B.V. heeft onlangs een complete automatiseringsoplossing van Reintjes Systems in gebruik genomen. De internationale voedselverwerker, dat op jaarbasis zo’n 17 miljoen komkommers teelt en sinds kort ook aardbeien onder de naam MultiFresa, zet hiermee een grote stap richting de creatie van een duurzame voedselverwerkingsketen.

"We streven ernaar dat een komkommer binnen 24 uur na de oogst in de winkel ligt", aldus MultiGrow directeur Thom van Mullekom. Het bedrijf investeerde hierdoor reeds in 3 geautomatiseerde verpakkingslijnen. Echter werden deze verpakkingslijnen tot voor kort nog volledig op een handmatige wijze bediend. Voor eigenaar Van Mullekom een reden om op zoek te gaan naar automatiseringsoplossing, waarmee het voedselverwerkingsproces nog verder verduurzaamd kon worden.

In Reintjes Systems vond hij in 2021 een nieuwe automatiseringspartner, waarmee hij begin 2022 een nieuw automatiseringsproject opstartte. Met twee universele depalletiseerders, een krattenontstapelaar, krattenuitvouwer, pneumatische kratten ontstapelaar, twee haaksomzetters en diverse slimme intralogistieke transportsystemen, ontwikkelde Reintjes Systems een nieuwe innovatieve totaaloplossing, waarmee de gerenommeerde komkommerteler (en sinds kort ook aardbeienteler) haar 3 verpakkingslijnen volledig automatisch kan bedienen. Met de integratie van deze totaaloplossing kan MultiGrow haar groenten en fruit nog sneller, verser en kwalitatiever verwerken. Het bedrijf zet hiermee een grote stap richting de creatie van een duurzame voedselverwerkingsketen.

Dankzij de aanwezige universele depalletiseerders kan MultiGrow haar pallets met ingevouwen klapkratten snel en gemakkelijk via een pompwagen of heftruck integreren in de voedselverwerkingslijn. Het handmatig, tijdrovend en arbeidsintensief ontladen van pallets met hoge zware stapels is hierdoor verleden tijd.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws