Tuinen van Boskoop worden toeristische trekpleister

06-10-2021    10:26   |    Goedemorgen

Naast Archeon en Avifauna krijgt de Alphense regio een nieuwe toeristische trekpleister: Tuinen van Boskoop. In Boskoop-Oost komt vier hectare boomkwekerijbeleving, met ambacht, bootjes, horeca, workshops en heel veel planten, meldt AD.

De wereldberoemde Boskoopse sierteelt staat straks ook toeristisch op de kaart. En dat is een prachtig initiatief, vindt Peter Mathot (66). De voormalige directievoorzitter bij Rabobank is nu vrijwillig projectleider bij Stichting Tuinen van Boskoop. "Waarom ik dit doe? Voor de toekomst van Boskoop, voor de sierteelt. Hier liggen mijn roots, ik wil iets terugdoen”, vertelt Mathot.

Peter Verkade (50) is net zo gemotiveerd, de landschapsarchitect ontwerpt met zijn bureau de inrichting van Tuinen van Boskoop. "Wij werken landelijk, maar dit is voor mij ook bijzonder. Ik ben hier geboren en getogen, als scholier had ik een bijbaantje op de kwekerij. Het is fantastisch om nieuwe toekomst te bieden aan een rijk verleden.”

De kavel aan het Reijerskoop, vier hectare oftewel acht voetbalvelden groot, is een transformatiegebied. De kwekerijen hier behoren tot de oudste van Nederland, maar zijn niet toekomstbestendig: te smal en slecht bereikbaar. Vanuit Greenport Boskoop en de gemeente Alphen kwam de wens om het authentieke sierteeltgebied te behouden en een toeristische bestemming te geven. "Tuinen van Boskoop wordt een icoon, net als Archeon en Avifauna”, weet Mathot. "Inmiddels zijn we druk bezig met de planvorming. Volgend jaar gaan we officieel beginnen met de inrichting en in 2024 moet alles klaar zijn.”

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws