MIT gaat groente lekkerder maken

12-04-2019    08:48   |    Goedemorgen

Wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) zijn bezig om gewas lekkerder te laten smaken, zonder gebruik te maken van genetische modificatie.

MIT combineert botanische kennis, machine-learning, algoritmes en chemie om de landbouw naar een hoger niveau te tillen. Uit proeven is al de lekkerste basilicum gekomen die mensen ooit geproefd hebben. Algoritmes zijn gebruikt om de optimale groei-omstandigheden te creëren en vluchtige organische stoffen te maximaliseren, want daar zit de smaak in.

MIT maakt gebruik van open software, zodat iedereen gebruik kan maken van de OpenAg hardware, software en data. De groep wetenschappers wil geen geheimhouding en private ontplooiing van deze technologieën, om de samenleving als geheel te helpen. De proef is gedaan in omgebouwde zeecontainers, zodat er optimale controle is over alle variabelen.

Lees meer bij The Science Times


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws