Minder deelnemers Kom in de Kas door ToBRFV

Minder deelnemers Kom in de Kas door ToBRFV

Kom in de Kas wordt flink in de wielen gereden door het tomatenvirus ToBRFV, meldt de WOS. Als op 4 en 5 april in 16 verschillende gebieden het jaarlijkse glastuinbouwevenement wordt gehouden, openen 105 verschillende bedrijven hun deuren voor het publiek. Dat zijn er flink minder dan vorig jaar, toen er in 23 regio's bijna 200 bedrijven de deuren openden.

De schuld ligt bij ToBRFV dat momenteel de tomatenteelt in Nederland teistert en maakt dat besmette bedrijven de deuren stijf gesloten houden. In onze regio gaat Kom in de Kas gewoon door bij 11 bedrijven in het gebied rond de Hoefweg en Oudecampsweg in De Lier. Dat aantal werd al eind vorig jaar aangekondigd. Onder hen zijn geen tomatentelers, wel twee paprikatelers.

Nu zijn de namen van de deelnemende bedrijven bekend gemaakt. Aan aan de Hoefweg zijn dat Duynplant, fa B.A. Doelman, Arcadia en kwekerij Overgaag. Aan de Hooflaan zijn dat Gebr. Valstar en kwekerij Geefplant en aan de Oudecampsweg kwekerij Bergkamp en  Flamingo Plant & XLBloom Youngplants. De deuren op de St. Aechtenland gaan open bij Athomeplants en Fransen roses en op de Burgerweg bij  potplantenkwekerij Teunis Produkt.

Bron: WOS

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie