'Meest complexe installatie op gebied watertechniek'

26-10-2020    11:16   |    Goedemorgen

THEMA KASSENBOUW & CONSTRUCTIE - Florensis wilde een volgende stap maken om verder uit te breiden in de productie van jonge planten. Nieuw Prinsenland in Dinteloord bleek hiervoor de perfecte locatie. Samen met Stolze werd een modern bedrijf gebouwd, bestaande uit een productiekas van 60.000 m2, een geconditioneerde bedrijfshal van 5.000 m2 en kantoorruimtes.

"De nieuwe locatie is voorzien van de laatste innovaties op het gebied van klimaat, teelttechniek en energiebesparing", zo laat Stolze weten. "Op het gebied van watertechniek hebben wij niet eerder op deze schaal zo'n complexe installatie gemaakt. Naast de watertechnische installatie hebben we ook de elektrotechnische installatie en het groeilicht mogen realiseren."

Complexe watertechnische installatie
Florensis produceert jonge planten van ruim 4.000 verschillende plantvariëteiten. Dit betekent dat zij heel veel verschillende recepten voor de bemesting en beregening nodig hebben. Elke variëteit vraagt weer om een ander recept. Daarom zijn er 17 verschillende opkweek afdelingen ingericht die allemaal apart aangestuurd kunnen worden op het gebied van bemesting en beregening.

Daarnaast is het bedrijf ook geschikt voor het opkweken van groenteplanten, waardoor er ook een compleet eb- en vloedsysteem ligt met gescheiden afvoer voor alle waterstromen. Er zijn in totaal drie gescheiden retourwaterstromen en vier technische installaties voor de watergift van de planten. Voor het retourwater is er klantspecifiek een hybride filteropstelling ontworpen welke bestaat uit zowel een zeefbochtfilter als een bandfilter. "Nog niet eerder hebben we een HDUV-ontsmetter van deze omvang (120 m3/u) geïnstalleerd, waarbij we de uitdaging hadden om 8 UV-kamers in 1 frame passend te krijgen. Bij eventuele uitbreiding in de toekomst is het mogelijk om eenzelfde installatie tegenover deze installatie te plaatsen."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws