Meer aandacht voor rouwende medewerkers

Meer aandacht voor rouwende medewerkers

Een op de tien werkenden die een dierbare heeft verloren krijgt een burn-out door de combinatie van rouw en werk, stelt vakbond CNV op basis van representatief onderzoek onder elfhonderd werkenden. Werkgevers moeten dan ook alerter zijn op werknemers die een partner of kind verliezen, vindt de bond.

Van de ondervraagden had 44 procent in de afgelopen tien jaar een dierbare verloren. Een derde daarvan heeft zich kort ziek gemeld, bijna 10 procent voor langere tijd en 16 procent nam vrije dagen op omdat normaal functioneren niet lukte. Ruim een kwart ging te snel weer aan het werk.

"Rouw heeft een enorme impact op de werkvloer", zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin. "Miljoenen werkenden krijgen ermee te maken, maar er is nog te weinig voor hen geregeld. We vragen werkgevers om rouwende medewerkers goed te ondersteunen. Om uitval te voorkomen."

De helft van de rouwende werkenden vindt de huidige regelingen voor rouwverlof onvoldoende, stelt de bond. Meer dan de helft staat achter een flexibel opneembaar rouwverlof van ongeveer twee weken.

Bron: Nu.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie