Maarel Orchids sorteert met camerasoftware

24-05-2016    10:03

Sinds mei heeft Maarel Orchids uit Maasdijk het nieuwe camerasorteersysteem 'Phalaenopsis 3.0' van Aris uit Eindhoven in gebruik genomen. Niet eerder kon Maarel Orchids de phalaenopsissen zo nauwkeurig sorteren, zo zegt het bedrijf zelf.

"Met dit geavanceerde camerasysteem brengen we alle kenmerken van de planten feilloos in kaart; aantal bloemknoppen en takken, lengte van de takken, kleur, groeifase en zelfs bloempatronen", aldus directeur Arno van der Maarel. "Met Phalaenopsis 3.0 kunnen we nog beter inspelen op de wensen van onze klanten", aldus Van der Maarel.

"Het camerasysteem is in staat om talloze planteigenschappen te registreren. Zelfs of de bloemen gestreept, gestippeld of gevlekt zijn. Al deze gegevens slaan we op in een database. Zo weten we op plantniveau precies wat we in de kas hebben. En dat is met de grote variatie en aantallen die we kweken geen overbodige luxe. Door deze schat aan informatie is het mogelijk om exact de planten te sorteren die de klant wenst. Bovendien kunnen we de productie nog nauwkeuriger aansturen en plannen. We hebben het geavanceerde camerasorteersysteem sinds mei in gebruik. En met succes. De resultaten zijn 100% betrouwbaar en reacties van klanten zijn lovend."

Aris, dat camerasystemen ontwikkelt om bedrijfsprocessen te automatiseren, voorziet Maarel Orchids al jaren van het allernieuwste op het gebied van sorteersystemen. Phalaenopsis 3.0 is het recentste hoogstandje van het bedrijf uit Eindhoven.  


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Fatsia Friday

Het is niet alleen Goede Vrijdag vandaag, maar ook Fatsia Friday. Tenminste, als het aan JK Plant uit Honselersdijk ligt.