Koppert investeert in AI door overname startup

22-06-2021    10:39   |    Goedemorgen

Koppert Biological Systems neemt de Nederlandse artifical intelligence startup AgriAI over om zijn digitale transformatie op te schalen en te versnellen. De overname van AgriAI past binnen de ambitie van het bedrijf in biologische oplossingen om een toonaangevende digitale innovator op het gebied van land- en tuinbouw te worden.

De datawetenschappers van AgriAI, Arnand Siem en Jeffrey Bosman, gaan het digitale transformatieteam van Koppert per 1 juli versterken. Volgens Gabriël van der Kruijk, de onlangs door Koppert aangestelde Digital Transformation Manager, zullen de digitale ondernemers en hun talent op het gebied van AI de digitale groei van het bedrijf een nieuwe impuls geven.
 
“We willen biologische gewasbescherming zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom investeren we niet alleen in onze natuurlijke oplossingen, maar ook in technologische transformatie”, aldus Van der Kruijk. Kopperts Digital Transformation Department ontwikkelt digitale diensten voor het ondersteunen van telers bij de toepassing van IPM; e-commerce om het bestelproces makkelijker te maken en digitale operaties waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe mogelijkheden als camera’s, sensoren en kunstmatige intelligentie om de kwaliteit en schaalbaarheid van processen te verbeteren.
 
Focus op het nieuwe digitale platform
De datawetenschappers zullen zich in eerste instantie richten op een verbeterde versie van Kopperts sticky card-scanner, onderdeel van Natutec Scout. “Deze nieuwe expertise binnen ons bedrijf betekent een aanzienlijke vergroting van onze capaciteit om onze digitale ideeën uit te voeren. Nu we niet langer afhankelijk zijn van externe expertise, kunnen we veel gemakkelijker proof of concepts uitvoeren om de haalbaarheid van ideeën te testen”, legt Van der Kruijk uit.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws