Koninklijke onderscheiding voor Pech Samwel

17-12-2018    08:01   |    Goedemorgen

Pech Samwel, financieel directeur en HRM verantwoordelijke bij KP Holland, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg vrijdagmiddag de onderscheiding van burgemeester van Westland, mevrouw Van Ardenne. Samwel nam vrijdag afscheid van het bedrijf om van zijn pensioen te genieten.

Samwel heeft zich bij KP Holland ingespannen om het beroepsonderwijs meer te betrekken bij de tuinbouwpraktijk door inhoud te geven aan groene opleidingen, stages en excursies. Als bruggenbouwer naar diverse onderwijsinstellingen heeft hij bijgedragen aan een positiever imago voor de hele tuinbouwsector. Vanuit zijn functie bij KP Holland was Samwel mede-initiatiefnemer en voorzitter (2002-heden) van Stichting Gezond Beleid. Een stichting die agrarische bedrijven, binnen voornamelijk de glastuinbouwsector, ondersteunt bij het realiseren van goed personeelsbeleid. Het initiatief draait in Greenport West-Holland en is uitgebreid naar de regio Greenport Venlo, sector Boomkwekerij en Pluimveehouderij en is een startend initiatief in Noord-Holland Noord.

Ook als vrijwilliger was Pech Samwel op verschillende vlakken actief. Hij was betrokken bij omnivereniging VELO en bestuurlijk actief voor onder meer Zonnebloem Junioren Westland, beroepenveldcommissie MBO Westland, Stichting Samenloop voor Hoop Westland, Stichting Inloophuis Carma en Platform Gehandicapten Westland. 

Vrijdag nam ook aandeelhouder en voormalig directeur Leo van der Knaap afscheid om met pensioen te gaan. Van der Knaap was gedurende 35 jaar verantwoordelijk voor o.a. veredeling en Research & Devolopment binnen KP Holland. Hij droeg zijn collega Samwel voor voor een lintje, maar draagt zelf ook meer dan zijn steentje bij aan het vrijwilligerswerk. Zo is Van der Knaap Secretaris Kerkbestuur, lid van de dragersvereniging St. Barbara, secretaris Leonardusfonds (RK kerk), voorganger lekenvieringen, collectant, actief voor het Gehandicaptenfonds, actief binnen de atletiekvereniging Olympus en actief binnen ‘Groei & Bloei’.

Het Management Team van KP Holland heeft tijdens de gelegenheid voor het afscheid van Van der Knaap en Samwel haar enorme waardering uitgesproken voor hun inzet met en voor KP Holland. Deze waardering kwam tot uiting in de overhandiging van een speciaal voor hen ontworpen beeld en speld.

Foto: Thierry Schut


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Jetzt geht's los...

In heel Nederland komen vandaag fikse buien met onweer voor. Op verschillende plaatsen in het land braken vanochtend al branden uit door...

Instagram: Terug naar 1920

Wim Peters Kwekerijen laat vol trots op Instagram weten al meer dan honderd jaar een familiebedrijf te zijn. Dat wordt bewezen met een foto...