Kleurrijke zomer voor Floriade

Kleurrijke zomer voor Floriade

Floriade Expo 2022 is een zee van groen met een arboretum vol bloemen, planten en 750 verschillende boomsoorten, die tijdens drie seizoenen te bezoeken is. Met een nieuw seizoen in het vooruitzicht, maakt de expo zich klaar voor een kleurrijke zomer.

Het alfabetisch geordende arboretum vormt de basis van het groen bij Floriade in Almere en geeft het park en de nieuwe stadswijk een overweldigend groen karakter. Alle bomen, planten en bloemen leveren een wezenlijke bijdrage aan een gezonde, groene stad. Om insecten langere tijd een voedzame leefomgeving te geven, is er gekozen voor bomen en planten met diverse bloeiperiodes waardoor er een lange periode voedselbronnen beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld bijen en vlinders.

Naast het groen in het arboretum en in de tuinen van de nationale en internationale deelnemers, zijn er ook andere plekken in het park met overweldigende stukken groen. Zoals het bijenlint dat als een omlijsting langs de buitenste vier randen van het park loopt. Of de Wow-zone, een bloemenlint van 800 meter lengte dat Floriade van oost naar west doorsnijdt. Deze stond tot kort geleden volop in bloei met tulpen, maar nu is het nu tijd voor de zomervariant. Alle tulpen en andere voorjaarsbloeiers zijn uitgebloeid en maken plaats voor een mix van eenjarige zomerbloemen met daarin accenten van dahlia's en lelies.

Kleurspektakel tot ver in oktober
In totaal zijn er 17 vakken die elk onderdeel zijn van een verloop in kleuren. Deze regenboog gaat van dieppaars in het eerste vak, via paars-lila, lila, roze, wit, geel, oranje en rood naar bruinrood in het laatste vak. In elke vak zitten weer andere soorten: 5 verschillende soorten zomerbloemen, 5 soorten dahlia's en 1 soort lelie.  In totaal gaat het om de aanplant van ruim 15.000 eenjarige zomerbloemen, bijna 3.000 dahlia's en 1.700 lelies. Samen gaan deze bloemen ervoor zorgen dat de Wow-zone tot ver na de sluiting van Floriade in oktober een kleurspektakel wordt waarin alle kleuren vertegenwoordigd zijn.

Floriade heeft 30 internationale deelnemers en nog meer nationale deelnemers die allemaal hun groene oplossingen tonen om steden leuker, mooier en duurzamer te maken. Op de Expo vind je de meest bijzondere gebouwen gemaakt van verrassende natuurlijke materialen als lisdodde, hennep of paprikastengels. Maar ook vind je er de mooiste tuinen met prachtige beplanting, waar je zelf inspiratie kunt opdoen voor jouw tuin of balkon.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie