Keukenhof moet meer bollen planten door warmte

15-01-2020    11:00   |    Nu.nl

De Keukenhof in Lisse moet meer bollen planten om te anticiperen op de grillige temperatuurpieken en -dalen in de winter. Het aantal geplante bollen is de afgelopen jaren met zo'n 30 procent gestegen.

Er worden meer verschillende soorten bloembollen geplant om bezoekers tussen half maart en half mei kleurige velden te kunnen garanderen. Dat vertelt Keukenhof-directeur Bart Siemerink in gesprek met NU.nl.

"We zien dat het winterweer de afgelopen jaren veel wispelturiger is geworden", stelt Siemerink. "Temperatuurpieken en -dalen wisselen elkaar in hoog tempo af. En de natuur reageert daarop: het is momenteel 12 graden buiten, dus de eerste bladeren komen al boven de grond uit. Het is begin januari, dus dat is inderdaad relatief vroeg."

De Keukenhof moet op deze ontwikkelingen anticiperen. "Ieder jaar komen tussen half maart en half mei anderhalf miljoen bezoekers naar Lisse toe en die rekenen dan op kleurige bollenvelden", legt de directeur uit.

"Daarom hebben we de beplanting de afgelopen jaren deels veranderd. We zijn meer verschillende soorten gaan planten die vroeger of later in het seizoen bloeien. En we planten 30 procent meer bollen om te voorkomen dat bepaalde velden niet voldoen en in de weken dat we open zijn niet de bloemenpracht bieden waar mensen voor komen."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws