Jonge opinieleiders horen verhaal Biobest

18-12-2017    10:47   |    Goedemorgen

Biobest hield een workshop biologische gewasbescherming tijdens Youth AG-Summit.

De Youth Ag-Summit die plaatsvond in Brussel van 9-13 oktober, bracht honderd jonge opinieleiders uit 33 landen samen om na te denken over het wereldvoedselvraagstuk. Bij dit evenement, ondersteund door de Fedération Jeunes Agriculteurs, De Groene Kring en Bayer werd Biobest uitgenodigd om een workshop over biologische gewasbescherming op te zetten. Biobest vond dit een goede kans om biologische gewasbescherming bij deze jongeren op de kaart te zetten. Aan belangstelling en vragen geen gebrek. Is biologische gewasbescherming betaalbaar? Is het technisch haalbaar in Afrika?

Twee keer eerder vond een Youth Ag-Summit plaats: Canada was gastland in 2013, Australië in 2015. Dit jaar was België gekozen als locatie om het issue ‘Feeding a hungry planet’ van alle kanten te belichten. Honderd jongeren tussen de 18 en 25 jaar brachten daartoe onder meer een bezoek aan Hof ten Bosch in Huldenberg, een Bayer locatie waar het bedrijf een kennisplatform rond het concept Forward Farming heeft opgezet.

Interactieve sessies
 Biobest Group was op Hof Ten Bosch uitgenodigd om de nieuwste inzichten in de biologische gewasbescherming te delen en ging graag op deze uitnodiging in. “We vinden het bijzonder belangrijk om kennis over te dragen aan een internationale groep jongeren. Het zijn onze toekomstige ambassadeurs”, vertelt Paco Lozano, coördinator van het Biobest Knowledge and Training Center. Hij en zijn college Sarah van Beneden, Product Manager Microbials organiseerden vijf sessies voor de jongeren. “Door microscopen konden deelnemers met eigen ogen de nuttige beestjes aan het werk zien. Op een groot videoscherm projecteerden we ziektebeelden. Deze interactieve en visuele aanpak sprak de jongeren erg aan.”

Interesse in duurzame landbouw

 De vragen waren gevarieerd, juist omdat er deelnemers van alle continenten waren: uit Afrika, Azië, Amerika en Europa. Sommige van hen volgen een economische studie, andere hebben een biologische of agrarische achtergrond. “Zij vroegen zowel naar de technische als economische haalbaarheid van biologische gewasbescherming, bijvoorbeeld voor de landbouw in Afrika en Azië. Wij vonden het mooi om te ervaren dat deze jongeren zo geïnteresseerd zijn in alternatieve gewasbescherming en een duurzame landbouw. Daar dragen wij als Biobest Group graag aan bij”, verklaart Paco Lozano.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...