Introductie nieuwe meermalige tray

21-05-2019    09:05   |    Goedemorgen

De Duitse aanbieder Floritray GmbH introduceert een nieuwe meermalige tray om een duurzame vervanging voor eenmalige trays te bieden. Hiermee wordt een herbruikbaar systeem voor de groene sector opgezet. Het Duitse Landgard, samen met FloraHolland de moederorganisatie van Veiling Rhein-Maas, ondersteunt de ontwikkeling en werkt mee aan de omzetting.

De tray bestaat voor 100 procent uit gerecycled polypropyleen (PP) en kan ook economisch worden gebruikt zonder extra kosten voor aanvoerders en klanten. Floritray kan gebruikt worden op alle bekende ladingdragers voor planten zoals CC-container, EC-container, stapelwagen, Europalet, eenmalige en/of meermalige dozen en heeft een waterreservoir met een hoogte van 7 millimeter. In een houder met potmaten 6, 8 of 12 cm kunnen potmaten in verschillende afmetingen van de potten en met verschillende hellingshoeken worden geplaatst, zodat er in totaal minder verschillende trays nodig zijn. De afzonderlijke potten worden in de trays gestabiliseerd door zogenaamde 'veren' om ervoor te zorgen dat de potplanten tijdens het transport stevig in de tray blijven staan.

Distributie
De Floritray GmbH neemt de functie als distributeur van de meer duurzame Floritrays over. Deze zullen op alle handelsniveaus worden verhandeld met financiële steun. Als initiatiefnemer en voortrekker van het nieuwe meermalige systeem is Floritray voor de nieuwe ontwikkeling, klantenwerving, pooling/voorraadoverzicht in gedefinieerde magazijnen, verkoop aan marktpartijen, wassen, schoonmaken en vervangen verantwoordelijk.

Meermalig i.p.v. eenmalig
Momenteel wordt ongeveer 90 procent van de transporttrays in de plantenhandel nog steeds gebruikt als eenmalige tray. Tegelijkertijd worden duurzaamheid en milieubescherming steeds belangrijker en daarmee is ook het vermijden en verminderen van plasticafval in transport- en verkoopverpakkingen – ook in het kader van de nieuwe verpakkingswet (VerpackG) een positieve ontwikkeling.
De basis voor een zo breed mogelijke introductie wordt momenteel gelegd. Meer informatie vindt u hier


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hallo(ween)!

Het is weer tijd voor pompoenen, niet in de laatste plaats vanwege Halloween. En dus pakken sommige mensen...