Intracare nieuwe partner Glastuinbouw Waterproof

21-05-2019    10:02   |    Goedemorgen

Per 1 mei 2019 is Intracare aangesloten als partner van de website Glastuinbouw Water-proof. Glastuinbouw Waterproof is het kennisplatform op het gebied van water.

Intra Hydrocare is een gestabiliseerde waterstofperoxide van Intracare. Met Intra Hydrocare worden irrigatiesystemen gereinigd. Leidingen, druppelaars, slangen en sproeiers blijven hierdoor vrij van biofilm. De gestabiliseerde waterstofperoxide zorgt tegelijkertijd voor het elimineren van schadelijke micro-organismen in het water. Dit geeft de best mogelijke waterkwaliteit voor het gewas.

Intracare beschikt over een eigen high tech laboratorium met een microbiologie afdeling. Hier worden watermonsters uit de praktijk onderzocht op aanwezigheid van bacteriën en schimmels. De waterkwaliteit wordt tot in detail geanalyseerd. Behalve microbiologisch onderzoek wordt mobiele meetapparatuur gebruikt om ter plaatse in de kas, de hygiëne status van het water te controleren.

Glastuinbouw Waterproof werkt al samen met de partners Bayer, Glastuinbouw Nederland, Grodan, Platform Duurzame Glastuinbouw, Revaho en Wageningen University & Research.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hallo(ween)!

Het is weer tijd voor pompoenen, niet in de laatste plaats vanwege Halloween. En dus pakken sommige mensen...