'Interessante zomerproef Perfecte Chrysant'

'Interessante zomerproef Perfecte Chrysant'

Het meerjarige onderzoek naar een perfecte chrysant levert een interessant dashboard op aan knoppen. Knoppen waar telers de komende jaren in meer of mindere maten aan kunnen of willen draaien. "Je ziet in het project goed welke knoppen het belangrijkste zijn", zo benadrukken Martien Vis van Dümmen Orange en Stefan Zwerink van Royal van Zanten, beiden lid van de BCO van het lopende onderzoek bij chrysant.

Beide veredelingsbedrijven hebben gekozen voor actieve deelname aan het project om meer specifieke kennis op te doen over de effecten van LED en verrood licht, ontvochtiging en de invloed ervan op de eigen rassen. Ook krijgen ze op deze manier informatie vanuit telersperspectief. Drie veredelingsbedrijven leveren de verschillende rassen aan en Royal van Zanten zorgt voor de beworteling van de stekken. "Verschillende rassen reageren door de jaren heen bijvoorbeeld ook verschillend op LED-toepassingen. We kunnen de bloemen nu alleen verrood licht geven. Dat levert interessante informatie op over strekking en bladkwaliteit", geeft Stefan Zwerink aan.

Nee, beide bedrijven veredelen nog niet specifiek op het telen onder LED's. "Het is mooi om hier op het Improvement Center de rassen onder verschillende omstandigheden te kunnen testen", vult Martien Vis aan. "Want de toepassing van LED en verrood, wordt nu geďntroduceerd bij de praktijkbedrijven. Dat zag je in het verleden ook met SON-T."

Lees hier verder

Bron: Kas als Energiebron

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie