Houdbaarheidsonderzoek nieuwe pothortensia's

27-01-2021    09:44   |    Goedemorgen

HBA heeft een aantal nieuwe pothortensia’s in de koelcel staan voor 2021. Deze noviteiten worden vanaf februari opgenomen in het standaard houdbaarheidsonderzoek dat HBA op de eigen locatie in De Kwakel uitvoert.

Nieuw in het HBA-potassortiment zijn o.a. Florentina (lichtroze, dubbelbloemig, geschikt voor potmaat 14-23 cm), Baladia (donkerroze, geschikt voor grote potmaten), Fabolo (zeer goed te blauwen), Ice Boy (spierwit, geschikt voor grote potmaten) en een verrassing die nu nog onder nummer staat en waarvan HBA hoge verwachtingen heeft. HBA presenteert een aantal noviteiten met een kort filmpje op het eigen youtube-kanaal.

Houdbaarheid
Op de eigen locatie in De Kwakel heeft HBA een speciale ruimte voor houdbaarheidsonderzoek waar huiskamercondities worden nagebootst voor wat betreft lichtniveau, temperatuur en luchtvochtigheid. ,,Voor consumenten is houdbaarheid een belangrijke kwaliteit die hoog wordt gewaardeerd’’, zegt HBA-pothortensiaspecialist Jan ten Brinke. ,,Daarom besteden we hier veel aandacht aan. Rassen die de houdbaarheidstest niet voldoende doorstaan, worden niet op de markt geïntroduceerd.’’
Vanaf februari worden een aantal nieuwe rassen (o.a. Baladia en Elfy) alsmede een aantal rassen die al langer in het assortiment zitten (o.a. Jip en Sarena) gedurende zes weken gevolgd. De resultaten van de houdbaarheidstest volgen in de loop van het voorjaar.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws