InHolland Academy start leergang Smart Horticulture

30-07-2019    09:00   |    Goedemorgen

Inholland Academy introduceert samen met bureau Berenschot de nieuwe leergang Smart Horticulture. Deze gaat op vanaf 17 oktober van start.

“Er wordt dankzij de high-tech kassen van tegenwoordig onwijs veel data verzameld. Echter, ondernemers en medewerkers hebben vaak nog geen grip op deze ‘databergen’. De Smart Horticulture leergang is ontwikkeld voor deze ondernemers en medewerkers uit de tuinbouwsector, zodat ze een grote stap zetten richting datagedreven sturen in de kas of op hun bedrijf", aldus Olaf van Kooten, lector duurzame verbindingen in de Greenport én docent tijdens de Nederlandstalige leergang. Smart Horticulture wordt georganiseerd vanuit World Horti Center. Er is in het scholingstraject gekozen voor een praktische aanpak, waarbij deelnemers direct met data uit hun eigen bedrijf aan de slag gaan. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

De ontwikkelingen op gebied van digitalisering gaan heel hard, ook in de tuinbouwsector. Nieuwe technologieën zoals robotisering, drones in de kas en autonoom telen, zorgen ervoor dat er steeds meer data gegenereerd wordt. Dit biedt grote kansen en om hier op in te kunnen spelen, is kennis nodig.

Waarde toevoegen
De leergang Smart Horticulture bestaat uit 9 bijeenkomsten waarbij deelnemers met behulp van verschillende tools stap voor stap leren om databergen te structureren, ordenen en om te zetten tot waardevolle informatie voor het eigen bedrijf. Samen met experts van adviesbureau Berenschot analyseren deelnemers waar in het bedrijf datagedreven sturing het meeste waarde kan toevoegen en met deze inzichten gaan de deelnemers aan de slag. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om oogstprognoses, het verbeteren van efficiëntie van de arbeidsinzet, kwaliteitsissues of vraaggericht telen.

Datagedreven sturing
Deze leergang is voor ondernemers en medewerkers in de tuinbouw die zich willen bekwamen in datagedreven sturing van hun bedrijfsprocessen. Daarnaast is de leergang ook interessant voor degenen die beroepshalve met deze bedrijfsprocessen te maken hebben, zoals adviseurs, toeleveranciers, veredelaars of technologiebedrijven.

Bezoek voor uitgebreide opleidingsinformatie, downloads en actuele data de website


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws