Hoge gasprijs obstakel verdere verduurzaming

Hoge gasprijs obstakel verdere verduurzaming

Ondanks de hoge energieprijzen van dit moment, blijft de glastuinbouwsector inzetten op verdere verduurzaming. "Maar telers kunnen niet door als zij zelf geen financiële middelen hebben door de hoge gasprijs", benadrukt Adri Bom-Lemstra, voorzitter van Glastuinbouw Nederland. "Daarom doen we een oproep aan de overheid om met ons mee te denken hoe we de lasten voor een grote groep glastuinbouwbedrijven kunnen verlichten. Het terugdraaien van de ODE heeft daarbij hoge prioriteit."

De glastuinbouwsector levert al jaren enorme inspanningen op het gebied van verduurzaming. Initiatieven als Het Nieuwe Telen, een twintigtal aardwarmteprojecten, gebruik van biomassa en restwarmte van de industrie hebben de afhankelijk van fossiele brandstoffen al fors gereduceerd, maar het traject is nog lang. Onze ambitie is om in 2040 fossielvrij te zijn, staat nog steeds. Maar dan moeten telers wel voldoende financiële middelen ter beschikking hebben", benadrukt Adri Bom-Lemstra.

Zij noemt het van essentieel belang dat de overheid duurzame alternatieven op gebied van energie helpt bevorderen en niet uitsluit. "Landelijke, regionale en lokale overheden spelen daar een belangrijke rol in. Nog te vaak worden telers tegengewerkt in hun streven naar verduurzaming."

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie